Vi blir allt mer stressade och sjukskrivningarna på grund av stress har ökat med hela 70 procent på bara fyra år – men visste du att träning faktiskt minskar risken att drabbas av denna typ av stressrelaterade sjukdomar?

träning gym maskin benAtt träning är bra för hälsan, har vi vetat om länge men nu är det också säkerställt att regelbunden träning hjälper till att förebygga uppkomsten av stressrelaterade sjukdomar. Något som är extra viktigt att ta till sig då sjukskrivningarna på bara fyra år ökat med hela 70 procent, vilket bland annat både Veckans Affärer och ekuriren skriver om. Därför är det hög tid att komma igång med träningen om man ännu inte börjat med detta, speciellt om man är kvinna då de flesta sjukskrivningarna på grund av stress faktiskt utgörs av kvinnor. Men vilken typ av träning är bäst? Enligt personliga tränaren Matt Richardson är det kort intensiv träning som är bäst för hälsan, skriver Sveriges Radio. Vad han menar är nämligen att man faktiskt kan minska mängden träning med hela 60-70 procent och fortfarande få ut likastora hälsovinster om man ersätter sin vanliga löpträning med till exempel intervall löpning men kortare intensiva löparrundor. Men det är inte det enda man ska tänka på om man vill minska stress och slå ett slag för sin hälsa.

Många sätt att bättra sin hälsa

Visst finns många olika sätt att bättra sin hälsa på och alla sätt är bra utom de dåliga som man brukar säga. Men det finns också sätt att göra så träningen känns lite enklare och ger lite mer, såsom att äta kosttillskott. Ett populärt tillskott som många använder sig av för att blir mer rörliga är bland annat Vitaepro som innehåller en rad olika bra ämnen och det kan man lära sig mer om efter ett att ha besökt vitaepro.com och läst all information om tillskottet där. För är det ett som är säkert så är det att träning i kombination med kosttillskott är en god väg att gå mot bättre hälsa och minskad stress.