Att man kan träna sin kropp och få oerhört goda resultat är något som de flesta är överens om. Men det är vissa som säger att man även kan träna sina ögon och på så sätt se bättre. Detta råder det dock väldigt delade meningar om.

104630-eye-with-green-iris

I Svenska Dagbladet kan man läsa om att en kontroversiell kurs som skulle hjälpa deltagare att förbättra sin syn med träning stoppades. Sådana här workshops om hur man ska förbättra synen genom träning har flera gånger kritiserats av ögonläkare och optiker som kallar det hela för kvacksalveri. Men fem kursdeltagare i Karlskrona skulle få en kurs som byggde på just synträning. När de som ordnade kurserna insåg att man skulle hålla en sådan här kurs stoppade de omedelbart den eftersom den här typen av träning alltså inte har någon vetenskaplig grund och egentligen bara lurar folk på pengar.

Operera ögonen istället

Att det finns folk som tror att man kan få bättre syn genom träning framgår tydligt av den här artikeln. Men faktum är att det inte alls finns någon vetenskap som visar att den här typen av metoder skulle fungera. De enda metoderna att få en bättre syn är att använda glasögon eller linser, alternativt att operera ögonen. Det finns ett flertal olika operationsmetoder som alla visat sig ge bra resultat och även ett flertal bra kliniker. Är man intresserad av att genomgå en laseroperation kan man kontakta lirema.se din ögonklinik om du bor i Stockholm.

Finns böcker och workshops

Den som ändå vill ge det här med ögonträning en chans kan köpa någon utav de böcker som finns om ämnet. I Expressen kan man till exempel läsa om Ann-Marie Näslund som har skrivit en bok och håller workshops om synträning. Men den som är den största förespråkaren för detta är dansken Leo Angart som säger att man ska tänka in energi i ögonen för att kunna träna dem bättre. Han säger även att man måste träna ögonen en gång i kvarten för att få snabba resultat. Både Näslund och Angart hävdar att ögonläkare och optiker har dolt att man kan träna upp sin syn för att de tjänar pengar på att människor ser dåligt. Detta avfärdar i princip alla doktorer och professorer som nonsens.