Alla som varit på gymmet den senaste tiden har förmodligen sett att det kommit en rad annorlunda träningspass. Ett utav dessa udda pass är ett pass 4239187-jump-excercisedär man hoppar på små studsmattor i grupp. Hoppträning är nämligen hetare än någonsin.

I Metro kan man läsa om den nyaste träningstrenden som går ut på att man ska ha så roligt på träningen att man glömmer bort att man tränar. Till exempel finns spinningpass framför en stor skärm som gör att det känns som att man åker berg-och dalbana och yoga där man hänger i ett skynke i taket. Går man på ett så här roligt pass vill man träna oftare. Ett annat träningspass som är en del av den här roliga träningstrenden är ett pass där man utför olika rörelser och övningar i grupp på en varsin studsmatta. Den här studsmatteträningen i grupp har blivit oerhört populär den senaste tiden och mängder av gym har hakat på och börjat erbjuda träningspasset.

Studsa på hemmaplan

Att träna just genom att hoppa på studsmatta är det många som gjort, långt innan det här passet kom. Många har nämligen skaffat en studsmatta på tomten som de använt som ett väldigt roligt träningsredskap. Du som inte har en sådan trampolin eller studsmatta än, köp trampolin från trampolinspecialisten.se. Där kan man antingen köpa en lite mindre studsmatta eller en väldigt stor som man kan hoppa flera samtidigt på. För att se mer av utbudet kan man klicka här.

Effektivt med hoppträning

Den som tror att träning på studsmatta mest är roligt och inte så ansträngande tror fel. I Aftonbladet kan man läsa att hoppträning ökar pulsen och ger en bra konditionsträning. Har man bra kondition kan man bränna fett i vila och man bränner även en hel del kalorier under tiden man hoppar.