Att träna och äta rätt är A och O om man vill leva ett sunt liv. Men viss mat utger sig för att vara nyttig men är egentligen kaloribomber och ohälsosamma, sedan finns det en del myter om kost och träning som kan vara bra att känna till – så är egentligen bäst att äta när man tränar?

Viktnedgång måttbandNär man styrketränar är det viktigt att man äter rätt typ av kost för att träningen ska ge något och ibland är det även viktigt att dessutom ge kroppen något extra såsom kosttillskott. Och är man sugen att lägga ett bra kosttillskott i sin kosthållning kan det vara värt att veta att man just nu erbjuder halva priset på Vitaepro, och en rea är det väl få som tackar nej till. Vad man dock inte bör göra om man vill maxa sin träning och samtidigt äta nyttigt så är det att falla för frestelsen att köpa mat som påstås vara nyttig. Viss mat är nämligen inte alls nyttig egentligen, såsom exempelvis de populära varianterna av olika proteinbars. Det är något som bland annat Expressen skriver om där man också listar energidrycker, lightläsk och jordnöts- och mandelsmör med mera som riktiga kalori- och sockerbomber, alltså något som inte är nyttigt egentligen. Sen finns det också en hel del myter om kost och träning som florerar, och dessa kan vara bra att känna till

Myter om kost och träning

Den största myten om kost och träning som finns har med vad man ska utesluta från sin kosthållning, hur många gånger per dag man ska äta och vilken typ av träning som ger flest positiva fördelar att göra. Detta är något som tidningen Nyheter24 listar listar tillsammans med myter om punktförbränning, kalorier och lyfta lätt för slanka muskler med mera, och det kan vara bra att läsa in sig på. Så vill man veta vad som faktiskt är bra råd i ämnet så är det en god idé att prata med en hälsoexpert, eller i alla fall läsa in sig på vad deras bästa tips om träning och kost är. Och hos Sveriges Radio finns en intervju med kostexperten Yvonne Lin där hon i P4 Stockholms studio och pratar om just detta – så klicka dig dit och lyssna!