Idag vet vi att vi måste kombinera dieter med träning, och på samma sätt vet vi att vi måste äta bra om vi ska kunna se resultat av all vår tid på gymmet. Träning och kost hänger alltså oskiljaktigt ihop. Men det finns faktiskt vissa sätt att äta som fungerar bättre om man vill gå ner i vikt. GI-metoden är en viktminskningsmetod som innebär att man bland annat inte äter snabba kolhydrater, och den har visat sig vara väldigt effektiv för många.

4552629-exercise-and-healthy-eatingAtt laga GI-mat

GI-mat består av mycket protein, naturliga fetter och kolhydrater med lågt GI. Om man ska börja med Gi-metoden är det bra att läsa på ordentligt innan man ställer sig och lagar mat, eftersom alla ens gamla vanor och tankesätt måste ändras. Maten ska vara perfekt sammansatt med protein och fett och man måste ha rätt mängd varje dag. För den lata finns det företag som bara fokuserar på GI-mat, och som till och med kan köra ut maten hem till dig. Gå in på www.giboxen.se för att ta reda på mer.

GI-metoden rekommenderad av forskare

Det finns ganska lite forskning på hur dieter fungerar, och ännu har man inte kommit fram till så jättemycket om vad dieterna gör med kroppen. Men med den lilla forskning som finns går det att se att GI-metoden har gett bättre resultat än de traditionella, fettsnåla dieterna, skriver tidningen Metro. GI-metoden är också bekvämast och lättast att följa eftersom man får äta riktiga mål mat så att man blir mätt. Därför ger det mer uthållighet och man orkar träna, vilket gör det till en perfekt diet för dig som både vill banta och träna hårt. Forskare från Australien som har gjort undersökningar rekommenderar GI eftersom det verkar minska hjärt- och kärlsjukdomar samt blodfettvärdena, skriver Svenska Dagbladet.

GI-metoden som livsstil

Några som verkligen har lyckats att anamma hela GI-livsstilen är kockarna Ulrika Davidsson och Ola Lauritzon som har skrivit kokböcker och som föreläser om hur man kan kombinera GI-mat med vardagsmotion. De berättar i en artikel i Dagens Nyheter att de fått höra hur deras böcker har förändrat människors levnadssätt, vilket är en stor inspiration för dem att fortsätta. Och visst är det fantastiskt när man kan ändra sina ovanor och börja ett nytt liv med bra mat och motion.

Här får du mer info om vilken diet som kan passa i olika sammanhang: