Fiskpedikyren blev en otrolig snackis för inte så länge sedan. Men från att ha varit på allas läppar i positiv mening har minerna nu vänts till att bli ett mer skeptiskt streck där denna metod starkt ifrågasätts.

8439079-fish-spa-pedicure-wellness-skin-care-treatmentVåra fötter har nästan varit ett lika tabubelagt område som avföring och död, vilket är otroligt märkligt då det är den kroppsdel som genom livet bär runt på oss. Hur tackar vi våra fötter? Jo, genom att inte våga prata om dem samt att stoppa ner fötterna i trånga mörka strumpor och sedan i trånga mörka skor dagarna i ända. Dock har det med den senaste träningshetsen även blivit ett litet uppsving för våra fötter och i samma veva kom fiskpedikyren in som blev mycket hyllat och ett tag kändes det som om man fann ett spa som erbjöd fiskpedikyr i vart och vartannat gatuhörn. Har du ännu inte testat den rekommenderas istället fotvård från Footmender för betydligt lenare och friskare fötter.

Stor kritik världen över

Ifrågasatt fiskpedikyr går det att lyssna på i Sveriges Radio och på MyNewsDesk kan vi ta del av en artikel, dock från Apoteket som vill sälja sina produkter, att när man väljer en fiskpedikyr så kan det vara mycket ohygieniskt samt att man löper större risk till att det blir olika infektionsspridningar.

Ibland bör man ta ett steg tillbaka och inte hoppa på alla nya trender. För, när det kommer till våra fötter så mår de allra bäst av att du använder dig av feta krämer, bra fotfilar och att du ger dem kärlek och gärna en massage då och då. Det är ju trots allt dina fötter som släpar omkring på dig dag ut och dag in. Bara det att fötterna kan bota många åkommor genom lite tryck här och där säger ganska mycket om hur viktiga våra fötter är för vårt välbefinnande. Tänk på det nästa gång du trycker ner dem i ett par trånga skor.

Så vitt vi kan se har din anmälan kommit till oss, så och inom kort kommer ett mail till dig.