Den som tränar mycket och vill effektivisera träningen och återhämtningen kan göra detta med hjälp av ett bra kosttillskott. Och många svenskar köper faktiskt tillskott av de här anledningarna, vilket har lett till att försäljningen ökat mycket de senaste åren.

vitaminer-kosttilskott

Ny försäljningsstatistik visar att försäljningen av kosttillskott har ökat enormt mycket sedan år 2010. Förra året ökade försäljningen mer än tidigare, enligt Expressen. Under året såldes det nämligen för drygt sex procent mer än året innan. Den största ökningen i försäljning syns bland träningsrelaterade produkter och detta har förmodligen mycket att göra med att vi tränar allt mer och vill effektivisera vår träning och få en bättre återhämtning. Dessa produkter består bland annat av proteintillskott som kompletterar näringsintaget som vi får i oss när vi äter eftersom det krävs extra mycket proteinrik kost vid träning.

Populärt kosttillskott

Men det är inte bara de träningsrelaterade kosttillskotten som ökar i försäljning, utan även de kosttillskott som finns till för att vi ska få i oss bra vitaminer och mineraler är populära. Exempelvis har kosttillskottet Vitaepro blivit oerhört omtyckt bland svenskarna och det är många som har problem med kroppen som äter det här tillskottet. För att läsa mer om vad tillskottet innehåller kan man klicka här eller besöka http://www.vitaelabkosttillskott.se/ som är företaget som står bakom kosttillskottet.

Mer spridning än tidigare

En anledning till att fler köper kosttillskott än tidigare, förutom att vi tränar mer och vill ha hjälpmedel i träningen, är att företagen bakom tillskotten når ut till en bredare massa. I Dagens Nyheter kan man läsa att många i sociala medier vill berätta hur de äter och hur de tränar och då lägger de ofta ut bilder och rekommendationer på olika kosttillskott. Det är alltså inte bara personer inom vissa kretsar som testar olika kosttillskott längre.