Klart man vet vad som är nyttig mat. Men hur lagar man till den – snabbt? Tja, vill man kunna laga mat på en kvart, då kan man inte börja från grunden varje dag. Halvfabrikat måste till. Men inget färdigköpt. Nej, nej, utan sånt man gör själv. Det som krävs är planering, en hyfsat fast veckomeny, och så att man tar sig litet extra tid en dag i månaden, då man kokar, steker och fryser in, i små portionspåsar, färdiga att ta fram.

Så inleds den här artikeln på Dagens Nyheter som handlar om hur man ska finna tiden för att laga nyttig mat, och det är verkligen sant att det som behövs är planering, enkla recept och att man ser till att göra ordentligt med mat åt gången, så slipper man den där stressen av att plötsligt stå och inte ha någon mat att äta eller snabbt fixa ihop.

mat vegetarisk salladTränar man mycket och siktar på att också se resultat av sin träning, då är det ju faktiskt så att maten spelar en väldigt viktig roll i ens liv, och regelbundna måltider som är komponerade på ett nyttigt sätt är otroligt viktigt för att all träning faktiskt ska synas och kännas. Den största boven är de sug som lätt uppstår när man inte har planerat sitt matintag – om du till exempel inte har en matlåda med dig till jobbet en dag så är risken bra mycket större att du äter någonting som är väldigt onyttigt, vilket inte hade hänt om du haft med dig din egen matlåda. Så planera maten ordentligt och laga mycket åt gången!